Θα μα βρείτε στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.texnitesonline.gr/
Κάθε σπίτι έχει την ανάγκη έναν ηλεκτρολόγο πολύ συχνά. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν βλάβες εκεί που δεν το περιμένεις.
Κάθε σπίτι έχει την ανάγκη έναν ηλεκτρολόγο πολύ συχνά. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν βλάβες εκεί που δεν το περιμένεις.
Οι πιο συνηθισμένες ηλεκτρολογικές βλάβες
- Βλάβη ηλεκτρικού πίνακα
- Καμένη ασφάλεια
- Διαρροή ηλεκτρικής γραμμής
- Βλάβη Θερμοσίφωνα
- Πρίζες
- Χαλασμένος διακόπτης
- Βραχυκύκλωμα
Το κόστος του ηλεκτρολόγου για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού καθορίζεται από το το είδος της εργασίας.
Οι πρίζες, οι ηλεκτρικές συσκευές, ο κλιματισμός, η θέρμανση, κλπ. χρειάζονται καλώδια που μεταφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα από τον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα στα σημεία που χρειαζόμαστε.
Ο συνδυασμός ποιοτικών υλικών και ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος είναι το μυστικό της επιτυχίας!
Με την πρόοδο της τεχνολογίας οι ανάγκες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνονται. Οι παλαιοί πίνακες, οι πρίζες και τα ρελέ χρειάζονται αντικατάσταση.
Οι σημερινές απαιτήσεις κατανάλωσης ρεύματος δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων δεκαετιών. Σε καμία περίπτωση οι παλαιές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα.
Η συντήρηση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μπορεί να μας εξοικονομήσει χρήματα…
Γενικότερα δε χρειάζεται να πάθουμε για να μάθουμε. Αν βλέπουμε πως κάτι δεν πάει καλά, μια συντήρηση θα μας γλιτώσει από το κόστος μιας πιθανής μελλοντικής βλάβης.
Ο ηλεκτρολόγος στην ανακαίνιση…
Σε περίπτωση που ανακαινίζουμε το σπίτι μας, και χρειαζόμαστε νέα εγκατάσταση ηλεκτρολογικών, η συζήτηση με τον ηλεκτρολόγο είναι το σημείο «κλειδί» της διαδικασίας. Θα πρέπει να του εξηγήσουμε τις ανάγκες μας, τα θέλω μας και να ακούσουμε τις συμβουλές του.
Αφού ελέγξει τις παλαιές ηλεκτρολογικές μας εγκαταστάσεις θα μας παραδώσει τη σχετική ηλεκτρολογική μελέτη.
Αν ο ηλεκτρολόγος κρίνει πως η ήδη υπάρχουσα είναι ασφαλής, λειτουργική και καλύπτει τις ανάγκες μας, τότε θα προχωρήσει στην επισκευή, τη συντήρηση και τις επιδιορθώσεις.
Στην αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει η διαδικασία αποξήλωσης της παλαιάς καλωδίωσης και του ηλεκτρολογικού πίνακα για να εγκατασταθεί η νέα.
Στη χώρα μας τα κυριότερα ηλεκτρικά συστήματα χρησιμοποιούν 230 Volt.
Αν η κατοικία μας είναι πολύ παλιά και ο ηλεκτρολόγος κρίνει πως χρειάζονται αλλαγή οι ηλεκτρολογικές σωληνώσεις είναι πιθανό κάποια σημεία στους τοίχους να χρειαστούν σκάψιμο. Η εγκατάσταση νέων πλαστικών ή μεταλλικών σωλήνων, θα προστατεύουν τα ηλεκτρικά καλώδια.
Ηλεκτροπληξίες και… ρελέ διαφυγής
Είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος της γείωσης ειδικότερα στις πιο παλιές κατοικίες.
Το ρελέ διαφυγής
Είναι το κύριο μέσο προστασίας από την ηλεκτροπληξία σε περίπτωση διαρροής. Συνδέεται στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα αποκλειστικά από αδειούχο ηλεκτρολόγο.
Το ρελέ διαφυγής ελέγχει διαρκώς το ρεύμα που τροφοδοτεί στις ηλεκτρικές μας συσκευές. Αν διαπιστωθεί πως υπάρχει διαρροή μεγαλύτερη από 30mA διακόπτει την παροχή ρεύματος μόλις σε 10msec
Υπάρχουν μονοφασικά ρελέ διαρροής και τριφασικά ρελέ διαρροής.
Η εγκατάσταση του είναι νομοθετημένη (ΦΕΚ 1222/Β`/5.9.2006) κάτι που σημαίνει πως είναι υποχρεωτική στη χώρα μας σε όλες τις νέες και παλαιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
Αν το ρελέ πέφτει συχνά, σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή και χρειάζεται ηλεκτρολόγος
Με την εγκατάσταση νέων ηλεκτρολογικών, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τοποθετήσουμε και εγκαταστάσεις φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.